אז מה כדאי לדעת על שתלים דנטליים?
ממה עם עשויים: שתלים דנטליים לרוב יהיו עשויים מטיטניום. מתכת זו ידידותית לחניכיים ולעצמות, אינה מעוררת תגובה של הגוף נגדה, ומאפשרת לנו להחליף את שורש השן, כך שמתקבל שתל יציב המחובר היטב ללסת. החומרים אשר נותנים לשתל את צבעו משתנים, כאשר ישנם גוונים שונים המאפשרים לכל אחד להתאים את השתלים הדנטליים בהם עושים שימוש לגוון הטבעי של שיניו, כך שלא ניתן יהיה להבדיל ביניהם.
באילו מקרים נשתמש בשתלים דנטליים: כאמור, ניתן לפתור בעיות רפואיות רבות בעזרת שתלים דנטליים, ולרוב נראה שימוש בהם כאשר אדם הינו חסר שיניים, זקוק לשיניים תותבות קבועות ושלמות, או שהוא אינו יכול להרכיב שיניים תותבות בשל מחסור בשן האחרונה בלסת. מקרים אלה הינם המקרים הנפוצים ביותר לשימוש בשתלים דנטליים, כאשר הם יכולים להיגרם ממגוון רחב של סיבות כגון דלקות חניכיים חוזרות, שיניים חלשות מלכתחילה, מכות פיזיות לשיניים ועוד.
מהם היתרונות של שתלים דנטליים: מלבד העובדה ששתלים דנטליים מאפשרים לנו השלים את השיניים החסרות בפינו, ולעיתים ליצור סט שיניים חדש לחלוטין, ישנם יתרונות שימוש נוספים בהם. השתלים מאפשרים לנו לשמור על בריאותן של השיניים הסמוכות לשן החסרה, היות וכעת מבנה הפה מושלם ואין אזורים המועדים להצטברות חיידקים והתפתחות מחלות כגון אזורים בהם אין שיניים. בעזרת שתלים דנטליים אפשר לטפל בפעילות הפה והלסת, ולאפשר למטופל לחזור לשימוש רגיל בפיו, אשר עלול היה להיות בלתי אפשרי בשבילו כאשר סבל מבעיות שיניים או כאשר חסרו לו שיניים. כמו כן, השתלים מונעים ספיגת עצם עתידית אשר מתרחשת בעת מחסור בשיניים.
אסתטיקה: בעזרת שתלים דנטליים אנו יכולים לשפר את מראה הפה, להשלים שיניי חסרות ולהחליף שיניים פגועות או חולות, ולכן אנו רואים שימוש בשתלים אלו גם מבחינה אסתטית. הטיפולים השונים בתחום מאפשרים להחליף את שיני הפה במידה ואלו נפגעו עם השנים בשתלים דנטליים, אשר יעניקו לחלל הפה מראה אחיד ובריא.