כשהילד והוריו יגיעו למרפאת השיניים לילדים רצוי שיהיו באותו זמן ילדים אחרים עם הוריהם. כדאי להגיע בשעה שאתם ההורים אינכם ממהרים, שהילד אינו עייף בסוף היום העמוס שלו ושהאווירה תהיה נינוחה ומזמינה. אין צורך להביא את כל האחים ,הסבא והסבתא.... כי אז אנו משדרים לילד שמשהו "מיוחד" עומד לקרות ואזי הילד גם הוא דרוך לקראת הביקור "המיוחד".
הפגישה הראשונה תחל בקבלת פנים חמה של הצוות ובסיור בחדר ההמתנה שנותן תחושה של חדר משחקים, בצבעים ובאביזרים שיש בו. ברקע יראה הילד טלוזיה עם תוכניות אהובות עליו. בחדר הטיפולים שגם הוא נראה ססגוני ומלא בצעצועים אהובים ,חווית הביקור הראשון תהיה חוויה של משחק. חוויה של הצגה שבה הילד הוא הכוכב הראשי של ההצגה. הרופאה תעביר את תחושת הטיפול דרך הדגמה על בובה . כל שלבי הטיפול יעברו בשיטת-" לספר, להראות ורק אז לבצע". שיטה התנהגותית זאת תיצור קשר של אמון עם הילד וההורים. חשוב להקשיב לילד , לדבר בשפתו ולהתעניין בנושאים שקרובים לליבו.
מאוד חשוב לי לגלות כלפיו אמפתיה, להבין מה הטמפרמנט שלו , לגלות רגישות במידה ולילד יש רגישות גבוהה למגע ולהתייחס למסרים הסמויים והגלויים שהילד מעביר לי. הבדיקה הראשונית כוללת הסתכלות יסודית יחד עם הילד על אזור הפה והשיניים , הילד מסתכל במראה יחד איתי ומרגיש שליטה ומעורבות . אני מסבירה לילד ולהוריו איזה שיניים יש בפה, מצבן הרפואי, מצב התפתחות הלסת והסגר.
כדאי גם לבצע צילומי רנטגן לצורך הערכה מדויקת והכנת תוכנית טיפול נכונה. במידה ויש הרגלים כגון שתייה מתוקה מבקבוק, מוצץ,אצבע, שחיקת שיניים ועוד , מעריכים ביחד אני וההורים כמה הם השפיעו על בריאות הפה ואני נותנת טיפים להפסקתם.
נדבר על תזונה נכונה ונסביר כיצד אפשרי לשמור על צחצוח והגיינה של הפה. נדבר על תוכנית הטיפול שמתאימה לילד שלכם, והכי חשוב, באילו שיטות התנהגותיות וטיפוליות כדאי לטפל בילד שלכם. ( כמו גז הצחוק, טשטוש, הרדמה כללית), ומה נשאיר לטיפולים הבאים... עוד המון הסברים- על החלפת השיניים, על גדילה, על ילדים עם צרכים מיוחדים, על פחדים, על עזרה בשמירה על ניקיון השיניים על מנת שלא יתפתחו מחלות חניכיים והמון תשובות לעוד המון שאלות.
ובתקווה לשיניים בריאות ויפות,
ד"ר סיגלית בלומר
מומחית לרפואת שיניים לילדים
מרצה באוניברסיטת תל-אביב, מרפאות פרטיות חולון ותל-אביב